Акценти
Начало / Икономика / Подписаха договор за инженеринг на депото за отпадъци в Плевен

Подписаха договор за инженеринг на депото за отпадъци в Плевен

Кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков  и управителят на ДЗЗД “РСУП – 2013” Пазарджик – инж. Камен Василев, подписаха на 30 май договор за инженеринг на регионален център за управление на отпадъци в Плевен. Стойността на договора е  17 721 421,67 лева, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Поръчката обхваща проектиране и строителство на първи етап (от 2013 до 2015 год.) и включва множество дейности – изграждане на сепарираща инсталация, инсталация за компостиране, център за предаване на опасни отпадъци, спомагателни сгради и съоръжения, електроинсталация, площадкова водопроводна и площадкова канализационна инсталации, водопровод с техническа вода за пожарогасене, напорна канализация за инфилтрат. До 2015 год. трябва да бъдат готови и вътрешните експлоатационни пътища, зелените площи и довеждащата техническа инфраструктура до площадката на регионалния център.

Заданието на Община Плевен включва изготвяне на прединвестиционен проект за Регионален център за управление на отпадъци на шест от единадесетте общини в регион Плевен – Плевен, Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър и Пордим.

Регионалният център за управление на отпадъци, включващ ново регионално депо, инсталации за сепариране и а компостиране и център за предаване на опасни отпадъци Регион Плевен ще бъде разположен на площ от 201,418 дка.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...