Акценти
Начало / Здравеопазване / Деца от всички краища на страната дойдоха за празника на ин витро център „Св. Елисавета” – Плевен

Деца от всички краища на страната дойдоха за празника на ин витро център „Св. Елисавета” – Плевен

Над  200 деца, заченати ин витро или родени след и благодарение на терапия на родителите, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадът през Художествената галерия „Илия Бешков” за четвърта поредна година се превърна в детска приказка. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от Плевен, София, Варна, Русе, Бургас, Ловеч, Силистра, Стара Загора, Троян, Сливен,Ямбол, Монтана, Търговище, доведоха своите рожби, за да празнуват заедно с екипа на ин витро центъра.

Доц. д-р Емилияна Конова – управител на Медицински център „ Клиничен институт за репродуктивна медицина – Св. Елисавета” поздрави децата и родителите от името на екипа при центъра. „Най-голямото наше дете догодина ще бъде в първи клас, най-малките са само на по няколко месеца, а имаме и такива разбира се, които са на път“, каза доц. Конова. „На днешния празник са дошли родители с децата си от всички краища на България. Те чувстват екипа в центъра, както и града ни близки и идват на 1 юни всяка година, колкото и далеко да са от Плевен“, обясни доц. Конова.

Плевенският ин витро център „Св. Елисавета” поддържа контакти с водещи специалисти от Чикаго и Израел, от които черпи възможно най-добрия опит. „Екипът ни е на високоевропейско ниво, защото ние имаме свободата да проявим творчество, докато лекуваме и все още нямаме твърди стандарти, които да ни ограничават, така че в България репродуктивната медицина е на много високо ниво“, подчерта доц. Конова и изтъкна, че все повече пациенти от чужбина идват у нас. „За тях е важна успеваемостта и качеството, като цените у нас са напълно поносими. Алгоритъмът, който сме създали, особено на донорските програми, където успеваемостта е още по-висока, напълно ни удовлетворява и за нас е достатъчно да запазим това ниво, разбира се като внедряваме и диагностични терапевтични методи“, каза доц. Конова.

Специално за тържеството дойде приказна фея и прикани децата да пеят и да танцуват заедно с нея. Те демонстрираха своите умения в танците, пяха песнички и рецитираха стихчета.

Изненадата за всички  – деца и родители, бе прекрасното изпълнение на детската певческа група към училище „Христо Ботев” Плевен и изпълненията на малката балерина Александра.

Снимки: КИРМ „Св. Елисавета”

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...