Акценти
Начало / Любопитно / Подготвят уникален рок концерт в подножието на връх Мусала

Подготвят уникален рок концерт в подножието на връх Мусала

На най-високия правен някога в Европа рок концерт канят всички фенове от Радио Тангра мега рок и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН. Той ще се състои на 30 юли, събота, а част от шоуто ще са D2 и ODD CREW.

Безпрецедентният концерт ще се състои на юго-западния склон на „Мусала“ – на 40 метра под самия връх и е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. Очаква се десетки доброволци да се включат и подкрепят тази чиста и благородна кауза. Организаторите се надяват почистването на това свято място от строителните отпадъци да бъде само първата стъпка в една дългосрочна Национална кампания за изтъкването на „Мусала“, не като “туристическа дестинация”, а като природа, която заслужава специално отношение и уважение от всеки.

С цел да бъде запазено спокойствието на дивите животни в района, както и да не се нарушава естествената среда, в която те съществуват и се размножават, силата на звука от озвучаването на концерта ще бъде контролирана и в нормите на максимално облекчен режим. Звукът ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха.

D2 и ODD CREW са две от най-популярните български рок групи – артисти с много фенове, близки до планинарската кауза.

Всичко за самото почистване, графика и пунктовете за доброволци, както и други оперативни подробности ще бъдат публикувани на страницата на официалното събитие във Facebook, както и www.RadioTangra.com.

Основните партньори на радио Тангра мега рок в проекта са: ИЯИЯЕ-БАН; НИМХ-БАН, Дирекция „Национален парк Рила“, Министерството на околната среда и водите; „Софийска вода“’ АД и Българската национална телевизия.

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...