Акценти
Начало / Общество / Повторно проверяват осем съмнителни проби от Плевен и Габрово

Повторно проверяват осем съмнителни проби от Плевен и Габрово

Осем проби, които са съмнителни за коронавирус, ще бъдат повторно проверени. Пробите са взети от Плевен и Габрово, но не се уточнява коя от къде е взета. Информацията изнесоха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

До този момент доказаните случаи с коронавирус са четири – два в Плевен и два в Габрово, което наложи по-строги мерки в двете области за овладяване на разпространението на заразата. Двамата пациенти в Плевен – мъже на 27 и  61 години, са в добро физическо здраве, настанени са в Клиниката по пулмология, която е под пълна карантина.

Днес кметът Георг Спаратански чрез БТВ зададе въпрос ще бъдат ли възстановени учебните занятия в Плевен, след изтичане на 11 март на обявената национална грипна ваканция. Засега отговорът е, че училищата ще останат затворени до второ нареждане.

Междувременно в Плевен започна всекидневна дезинфекция на тролеите в града. Дезинфекция се извършва в Автогарата, в Билетния център, както и във всички изнесени общински звена за обслужване на гражданите.

В създалата се ситуация е от изключителна важност личната хигиена и самодисциплината за ограничаване на контактите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...