Начало / Образование / Повече от 4 кандидати ще се състезават за едно място  по медицина и фармация в МУ-Плевен на изпита по химия

Повече от 4 кандидати ще се състезават за едно място  по медицина и фармация в МУ-Плевен на изпита по химия

Утре, 10 юли, в Медицинския университет в Плевен ще се проведе  вторият изпит по химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“. Общо 736 кандидат-студенти, от които 228 момчета и 508 момичета, ще се състезават за 118 места в специалност „Медицина“, държавна поръчка, и 49 места – „Фармация“, което означава, че 4.4 зрелостници се конкурират за едно място. На 07 юли висшето училище проведе първия присъствен изпит по биология за магистърските специалности при спазване на всички противоепидемични мерки, който протече напълно спокойно за всички кандидати, преподаватели и служители. Оценките по биология ще бъдат достъпни за кандидатите в електронната система на 13 юли вечерта, а тези по химия – на 14 юли. Първо класиране на новоприетите студенти ще има на 17 юли.

 Присъственият кандидатстудентски изпити по химия за магистърските специалности ще започне в 10.00 ч., като пропускането на кандидатите в залите ще се осъществи от 9.00 до 9.30 ч. През 6 отделни входа при строг пропускателен режим ще бъдат допускани зрелостниците в изпитните зали на Ректората, Факултета по фармация и учебния корпус, които са общо 54 на брой, както и Спортния комплекс на висшето училище. Осигурени са 156 квестори, които ще гарантират спокойното протичане на изпитите при спазване на всички противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. Конкурсният изпит по химия запазва продължителността си от 4 астрономически часа.

Точно в 9.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант по химия. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, декана на Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова и журналисти.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...