Акценти
Начало / Здравеопазване / Затварят отново нощните заведения, спортните прояви без  публика

Затварят отново нощните заведения, спортните прояви без  публика

Със заповед на министъра на здравеопазването от 00.00 часа на 10 юли се връщат някои ограничителни мерки заради увеличаването на случаите на заразени с коронавирус.

Възстановяват се следните ограничителни мерки:

– Всички колективни и индивидуални спортни проявище се провеждат отново без публика

– Затварят за посещение нощните заведения на закрито. На открито те ще могат да работят при 50% пълняемост и спазване на всички противоепидемични мерки

– Групови празненства ще могат да се провеждат с не повече от 30 души.

Ограничителните мерки се връщат на база на анализът на развитието на епидемията в нашата страна  през последните 10 дни, който показва тревожно увеличение на заразените и минаване на психологичната граница от 200 доказани положителни случаи. Кирил Ананиев коментира, че има тенденция през следващите дни за ново увеличение.

От Националния оперативен щаб са провели видеоразговор с областните управители, в който са наблегнали на необходимостта за засилване на контрола върху противоепидемичните мерки. Дори се дава възможност на областните управители и кметовете да налагат специфични ограничителни мерки предвид конкретната обстановка.

Кирил Ананиев предупреди че ще се засилят драстично проверките за спазване на противоепидемичните мерки, включително на възстановените ограничения.

Министърът на здравеопазването посочи, че засега не се предвижда въвеждането на по-строги мерки, но при рязък скок е възможно да се върнат някои от по-тежките мерки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...