Акценти
Начало / Култура / Повече от 30 животински вида има в зоокътът в плевенския парк „Кайлъка”

Повече от 30 животински вида има в зоокътът в плевенския парк „Кайлъка”

В летните жеги все повече плевенчани търсят прохлада в парк „Кайлъка”. А за децата най-интересни са разходките в зоокъта. А след обновяването му, все по-често родители предпочитат да водят децата си там.

Срещу 1 лв. вход за възрастни и 0.50 лв. за деца посетителите могат да видят над 30 животински вида – тревопасни, хищници, птици, водоплаващи, маймуни. Средно по 250-300 човека посещават зоокъта в почивен ден.

Животните, които събират най-много възхитени детски погледи, са лъвовете – Слави и Симба. Мъжкият е кръстен на шоумена Слави Трифонов, защото като малко лъвче гостувал на шоуто. Интересни са и маймуните, и мечките. Бодливите свинчета също са доста атрактивни. Павианът Павлин и мармозетката също са сред любимците на посетителите. Атрактивните животинчета са дарени на Плевен от зоокъта в Ростов на Дон.  Плевенският зоопарк е единственият  в страната, който е успял да отгледа собствено поколение мармозетки. Много любопитни събират и двата щрауса. Мъжкият е дарен от Долна Митрополия. В природата женската снася яйцата, но  мъжкият е този, който ги мъти. Но в изкуствени условия трудно се отглежда поколение.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...