Акценти
Начало / Политика / Повече от 1 500 социалисти от областта отиват на Бузлуджа

Повече от 1 500 социалисти от областта отиват на Бузлуджа

Над 1 500 социалисти и симпатизанти на БСП от област Плевен ще се включат в традиционния събор на Бузлуджа, който тази година ще се проведе на 28 юли.  Идеята е тези тържества да се превърнат в своеобразен Балкански събор на левите партии. Това съобщи днес на пресконференция Диана Ботева, председател на БСП за област Плевен.

Тя информира още, че, с оглед на предстоящите през следващата година избори за Европарламент  и местни избори, на общинските партийни съвети вече е поставена задача да определят основните проблеми на общините и да се подготвят организациите за номиниране на кандидати за местния вот.

„С добри резултати в тези избори ще се опитаме да прокараме социално ангажираната политика на нашата партия”, подчерта Диана Ботева.

Тя обясни, че на предстоящия тази събота, 21 юли, Национален съвет на БСП , ще бъде представена Визия за България – документ, който категорично ще покаже, че БСП е алтернативата на сегашното управление. „Идеята е в този документ да бъдат включени няколко сектора, които в момента са в най-тежко състояние. Това са здравеопазване, образование, социална политика, за които ще бъдат предложени радикални мерки за промяна”, допълни Ботева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...