Начало / Здравеопазване / Водата в Червен бряг все още не е годна за пиене

Водата в Червен бряг все още не е годна за пиене

Питейната вода в Червен бряг все още е със завишени стойности по показател мътност и поради тази причина не е годна за пиене. Това предупреждават от Регионалната здравна инспекция в Плевен след извършения учестен мониторинг за периода от  9 до 13 юли. От РЗИ уточняват, че не са установени други отклонения от здравните норми по изследваните химични и микробиологични показатели. В пунктовете, от които е взета водата е отчетено наличие на остатъчен свободен хлор, което е показателно за извършена качествена дезинфекционна обработка на водата.

Инспекцията препоръчва подаваната вода от водопроводната мрежа на Червен бряг към настоящия момент да не се ползва за пиене и готвене, а само за хигиенни и битови нужди. За питейни нужди да се използва бутилирана трапезна вода или ниско минерализирана минерална вода.

При нормализиране на обстановката и привеждане на водата към изискванията на Наредба №9/2001г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели РЗИ – Плевен ще уведоми населението своевременно.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...