Акценти
Начало / Общество / Повечето шофьори приемат ограничения в паркирането, показва анкета

Повечето шофьори приемат ограничения в паркирането, показва анкета

48% от анкетирани шофьори в интернет са изразили готовност да спазват ограничения за паркирането и престоя в центъра на града, в който живеят. Анкетата е направена от Фондация „Безопасни улици от Валя” сред 464 шофьори.

Въпросът е един единствен – Ако и във вашия град се засили контрола по престоя и паркирането и вече няма да имате възможност да нарушвате тези правила, какви ще са действията Ви?“. Всеки участник е имал възможност да избере до два от общо предложените 11 отговора. Получените отговори са 701.

30% от анкетираните са отговорили, че приемат и спазват правилата. Склонни да ограничат използването на автомобила си са 33% от анкетираните . Алтернативен начин за придвижване в градски условия приемат  32% от анкетираните. Готовност да заделят средства от бюджета си за подобряване на градската среда по отношение на паркирането на непозволени места са 3% от участниците. Под 5 % от анкетираните не желаят промяна и са склонни да нарушават правилата.

Практиката в западна Европа показва, че при тази ситуация у нас и засилване на контрола, вероятността трафика по улиците да намалее е с до 1/3, коментират от фондация „Безопасни улици от Валя”.

Anketa 1

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...