Акценти
Начало / Общество / Плевен ще се включи с близо 300 човека в националния митинг на КНСБ

Плевен ще се включи с близо 300 човека в националния митинг на КНСБ

КНСБ

Група от близо 300 човека ще представлява Плевен и областта в националния митинг шествие, който КНСБ организира на 20 ноември в София. Изборът на датата не е случаен, защото тогава е второто четене в парламента на Проектобюджет 2014 г., каза днес на пресконференция лидерът на КНСБ – Плевен Янчо Андонов. Протестът ни няма политически измерения, издигаме само социални и синдикални искания, подчерта Андонов и допълни, че целта е управляващи и опозиция да видят, че има синдикати и че те отстояват правата си.

„Протестираме, за да чуят управляващи и опозиция, че не сме техни и че не могат да разполагат с нас”, заяви Андонов. На митинг от КНСБ ще заявят исканията си за увеличаване на доходите, защото в момента работещите бедни в България масово получават заплати до 400 лв. при социален минимум от 251 лв. От КНСБ отново ще настояват за криминализиране на неизплащането на заплати и приемане на закони, които ще гарантират заплащането на работещите. Да спре ужаса от постоянното увеличение на пенсионната възраст ще е сред основните искания на протестиращите в четвъртък в София. Както и незабавно започване на дебата за промени в Конституцията.

Не искаме да бъдем притискани не само от работодателите, но и от държавата, не искаме да бъдем уволнявани, защото протестираме, обяви Янчо Анданов. Той събщи, че има държавни служители, които желаят да се включат в митинга, но се страхуват за работните си места.

Плевенската група ще тръгне в 7 часа от паркинга на Военния клуб с четири автобуса. Други 90 от Левски, Червен бряг и Плевен, работещи в БДЖ,  ще пътуват с влак. От Кнежа членове на КНСБ ще се придвижат с бус. Имаме готовност да организираме превоз и на още синдикални членове, които желаят да се присъединят, обяви Янчо Андонов.

На митинга шествие в София, който ще започне в 10 часа от централата на КНСБ, различни синдикални федерации са подготвили декларации, които ще бъдат връчени на съответните министерства. Такива документи с искания за преговори и дискусии са подготвили синдикалните федерации в областта на здравеопазването, енергетиката, образованието, земеделието.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...