Акценти
Начало / Култура / В София и Плевен представят книга за летище Каменец

В София и Плевен представят книга за летище Каменец

„Възхвала за летище Каменец” е книгата, която ще бъде представена в четвъртък, 21 ноември,  от 17. 30 часа  във ВоененВъзхвала за летище Каменец клуб – Плевен. В същия ден изданието ще има премиера и в София.

Книгата, с подзаглавие  „Порталът към небето и звездите”, разказва за славнат  52-годишната динамична  история на емблематичното  в  родната ни авиация летище Каменец.  За  списването на истините и легендите  на авиогарнизон Каменец  се създава инициативен комитет от 11 души и  работна група в състав: генерал Михо Михов , полк. Валентин Киров , подп. д-р  Мануш Христов, полк. Васил Жилевски, подп. Красимир Йорданов. Те избират чрез  интервюта в стил посочване на факти с датировка и преразказ на спомени с коментар  да съживят и онагледят житието и битието на  „Каменската школа”.

В книгата са включени  35 лични изповеди на летци, техници, свързочници, оръжейници, тиловаци и други авиоспециалисти, заемали различни длъжности. „Възхвала за летище Каменец”, под общата редакция на  полк. Валентин Киров, издадена от  ИВКО ООД,  ще обогати авиационната ни литература  и със съпровождащия я диск  с филмите „Криле на младостта” и „Едно ново начало” на режисьора Петко Горанов.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...