Начало / Общество / Плевен ще е част от акция на  кампанията „Капачки за бъдеще” тази събота

Плевен ще е част от акция на  кампанията „Капачки за бъдеще” тази събота

Много хора в България събират пластмасови капачки. Този уикенд те ще могат да предадат своите капачки и те да се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилни отделения в България.

Инициатори на акцията и този път са организаторите на националната кампания „Капачки за бъдеще”, които за по-малко от 2 години подмениха най-старите кувьози в 22 общински болници в България, като „най-младият” от тях беше от 1989 година.  До момента тези кувьози са помогнали на стотици бебета.

Кампанията продължава да помага, като през 2020 г е дарила медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детските отделения.

„От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения”,  припомнят основателите Мартина Йорданова и Лазар Радков.

Тази събота акция за събиране на капачки ще бъде проведена в 14 града в страната. В Плевен капачки ще се събират от 10 до 14 часа пред супермаркет „Кауфланд” на ул. „Гренадирска” 119.

„Благодарим на всички, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв ШАНС България да върви напред, то той зависи от това тези, които имат повече възможности (като големите градове) да са солидарни с тези, които имат по-малко възможности! Време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата!” , споделят организаторите.

Повече информация за събитието: https://www.facebook.com/events/3598180060197156/

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...