Акценти
Начало / Крими / Плевен ще е празничен, но без евтини развлечения и амбулантни търговци

Плевен ще е празничен, но без евтини развлечения и амбулантни търговци

Община Плевен е подготвила богата програма, с която да посрещне Празника на Плевен на 15 май. Тя включва разнообразни изложби, концерти, атрактивен фестивал на студенти от повече от 40 държави. В рамките на празничната програма музеите и галериите в града ще отворят врати за свободен достъп в Нощта на музеите.

Обявиха програмата за Празника на Плевен

Това, което със сигурност няма да има в Плевен в празничните дни са сергии на амбулантни търговци  и евтини развлечения, заяви кметът Георг Спартански.  Ако има фирми, които искат да разположат атракционни съоръжения, няма да им бъде отказано, стига да не е в централната градска част. На Плевен не му прилича това, обясни Спартански.

Междувременно той е разпоредил засилени проверки от Общинския инспекторат около храмовете в Плевен по време на Великденските празници. Не можем да позволим на този светъл празник районите около храмовете да се превръщат в място за амбулантна търговия и търговци без разрешително да притесняват хората, които искат да влязат в храмовете, категоричен беше плевенският кмет.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...