Акценти
Начало / Общество / Плевен ще е домакин на европейски семинар “Управление на спешни случаи и инциденти”

Плевен ще е домакин на европейски семинар “Управление на спешни случаи и инциденти”

В Плевен ще се проведе първи от европейските семинари по проект “Мрежа от региони за ИТС решения”, това съобщава организаторът за България Сдружение “Еврорегион Плевен – Олт”. По проекта RITS-Net са планирани няколко такива събития като всяко от тях е посветено на специфична тема.

Тези семинари са обществени събития, които сближават международни експерти, заинтересовани страни, представители от общините и регионални частни и обществени участници за обсъждане на тематиката за интелигентните транспортни системи (ИТС) в регионалния контекст. Целта е повишаване на знанията и информираността за ИТС инструментите и обмен на ноу-хау в подкрепа на регионалните транспортни политики, с фокус върху съответната конкретна тема.

Форумът в Плевен ще се проведе на 5 и 6 декември, той е фокусиран върху услугите за “Управление на спешни случаи и инциденти”. Ще присъстват над 80 представители от Европейската комисия, държавна, регионална и местна власт, експерти, други заинтересовани страни и партньорите по проекта. Част от темите са нови подходи на напреднали центрове за управление на трафик и предоставяне на услуги за мобилност в интелигентни градове, интегриран градски обществен транспорт – добри практики в управлението на спешни случаи и инциденти, безопасност в градския трафик.

Иновациите, които са в основата на интелигентните транспортни системи, могат да допринесат значително за по-чиста, по-безопасна и по-ефективна транспортна система и за достигане на европейско равнище в развитието на ИТС, отчитайки екологичните ефекти и икономическите ползи за страната от създаването им. Те играят все по-важна роля в нашата транспортна система – водят до намаляване на задръстванията, пътните произшествия, емисиите на въглероден диоксид във въздуха.

Водещ партньор по проекта е Marche Region, Италия, останалите участници са от Ирландия, Гърция, Латвия, Словения, Австрия, Испания и Унгария.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...