Акценти
Начало / Култура / Плевен става част от националното турне на група Khanъ

Плевен става част от националното турне на група Khanъ

Онези, които не познават Khanъ съвсем скоро ще имат възможност лично да се докоснат до тяхното творчество. В края на месец май предстои първото национално турне на групата, на което ще представят своето творчество в 4 български града. Това са Пловдив, Бургас, Варна и Плевен. На 24 май групата ще гостува в плевенският клуб Rock`n`Rolla. Събитието е с вход свободен и всеки който желае, ще може да се докосне тяхното творчество.

В основния състав на групата участват: Марто-вокали, Жо- вокали, Симо-китари, Митко-китари, Явор-бас, Иво-барабани, Здравко- тамбура.
Те умело съчетават фолклорни мотиви с по-тежкия метъл, музиката им е силно въздействаща.

 През 2015 година групата издава първото си дебютно ЕП „Правда”, което включва 3 авторски композиции – Правда,Жертва и Буря. В началото на 2016 година от  Khanъ https://web.facebook.com/events/941738235940176/?active_tab=posts издават и първият си дългосвирещ албум – „Знамение”. Много труд и опит се съдържат в 8-те авторски композиции, които групата представя в София. Две от песните, включени в него, са по аранжимент на български фолклорни песни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...