Начало / Общество / Плевен изпраща 5 000 лева в помощ на село Бисер

Плевен изпраща 5 000 лева в помощ на село Бисер

По предложение на съветника Христомир Христов Общинският съвет реши да предостави еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лв. на пострадалото от наводнението на 6 февруари тази година село Бисер. Средствата ще бъдат преведени по откритата национална сметка в помощ на пострадалите. Към помощта Христомир Христов ще прибави и лично дарение – едномесечното си възнаграждение за работа в ОбС.

Съветниците решиха също да бъде отпусната еднократна финансова помощ в размер на 1 000 лв. от Резервен фонд на Община Плевен  за лечение на Десислава Мирчева от Плевен. 17-годишната Десислава е ученичка в НУИ „ Панайот Пипков” в класа по виолончело. От ранна детска възраст е установено заболяване на двете й очи, в резултат на което момичето е с много голям диоптър. Досега момичето е претърпяло няколко операции, за които  финансова помощ е била отпусната от Общинския съвет. С решението за отпускане на новата сума Десислава ще може да направи нова серия от операции, с които да завърши лечението си.

На сесията днес съветниците гласуваха още да внесат предложение в Министерския съвет за отпускане на персонална пенсия на момиче от Бохот, чийто баща е починал при катастрофа. Момичето живее с майка си и единственият им доход е помощта, която получават по Закона за социално подпомагане.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...