Акценти
Начало / Образование / Плевен е част от Пролетен образователен маратон

Плевен е част от Пролетен образователен маратон

Плевен ще е сред първите домакини на инициативата Пролетен образователен маратон (EDU маратон) , организирана от консултантската компания „Интеграл“.   Тя ще обхване над 30 града в страната и стартира днес от Горна Оряховица. На 18 април образователният маратон ще премине през Математическа гимназия „Гео Милев” и Гимназията за преподаване на чужди езици в Плевен. Презентацията за всички кандидати от града ще е от 18:00 в хотел „Ростов“.

В рамките на събитието професионални консултанти ще проведат срещи с ученици и родители във водещи средни училища и гимназии в цялата страна и ще предоставят ценна информация за възможностите за висше образование у нас и в чужбина. В рамките на маратона посетителите ще могат да се запознаят и с летните предложения за езикови ваканции от най-големия каталог Лято 2019 г., издаван от „Интеграл“.

В рамките на EDU маратона учениците и техните родители ще се запознаят с най-новите тенденции във висшето образование, възможностите на  най-популярния британски тест за избор на професия – Centigrade, и иновативния курс Кариерен навигатор, оценяващ възможностите на кандидат-студента и посоката му при избор на университет, специалност и професия.

Целта е учениците да получат навременна и актуална информация за условията за прием и кандидатстване в наши и чуждестранни университети, за езикови ваканции за подобряване на нивото и полагане на тестове за сертификат. Информацията ще се предоставя лично от професионалните експерти на организаторите на международния проект Световно образование и фирма Интеграл.

Присъствието на събитията в рамките на EDUmarathon 2019 е свободно, а пълната програма може да бъде видяна на www.integral.bg/EDUmarathon.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...