Акценти
Начало / Общество / Плевен днес празнува

Плевен днес празнува

С молебен за здраве и благоденствие на плевенчани започна днес Празника на Плевен – 15 май. Той беше отслужен на площад „Възраждане” от свещеници от храмовете в града пред наскоро осветената икона на Св. Георги Победоносец – покровител на града ни.

Преди това на централния площад тържествено бяха издигнати  знамената на Република България, на Плевен и на Европейския съюз.

За празничния ритуал присъстваха представители на държавната и местна власт, политически сили, институции, дейци на образованието и културата, много деца със своите родители. Сред гостите бяха и делегации от побратимените на Плевен градове Браила /Румъния/, Кавадарци /Република Северна Македония/, Плоцк /Полша/ и Гандия /Испания/.

С поздрав към плевенчани по повод 15 май се обърнаха  кметът Георг Спартански и областният управител Иван Янчев.

Празникът продължи цветен и пъстър с музикален поздрав от децата от Детска градина „Щастливо детство“. Техният концерт има и своята благотворителна кауза –  събиране на средства за лечението на три деца.

В празничната програма за 15 май и тази година традиционно се включиха и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, заедно с Общинския духов оркестър.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...