Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенчанки обсъждат захранването и храненето на бебето през пролетта

Плевенчанки обсъждат захранването и храненето на бебето през пролетта

конкурс "Кърменето вдъхновява"

Лекция на тема „Захранване и хранене на бебето през пролетта“ ще се проведе другата седмица в Плевен. Срещата е организирана от представителя на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в града ни Десислава Бетова.

По време на лекцията младите майки ще имат възможност да разберат дали децата им са готови за захранване, като ще бъдат обсъдени и различните начини на хранене на бебето под годинка. Ще бъдат споделени рецепти за домашно приготвена със сезонни продукти храна за бебета, деца и големи, а освен това ще бъдат споделени трудностите и забавните моменти около храненето на малките, като бъдат предложени и трикове за справяне със злоядите деца.

Лекцията ще включва и информация за захранването и храненето на деца с алергии, анемии и рефлукс, които са все по-често срещани.

Всеки един, желаещ да се включи в безплатната лекция, може да занесе нещо домашно приготвено, да споделите снимка или рецепта на нещо, което често приготвяте за бебето си или да покаже снимки/видео с моменти от захранването на детето си.

По традиция срещата ще се проведе в детски кът „FUNNY ZONE SKY” на комплекс „България” на 26 март от 13:30 часа.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...