Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенчанка на финала на „Най-изявени млади личности в света за 2019 г.”, да я подкрепим

Плевенчанка на финала на „Най-изявени млади личности в света за 2019 г.”, да я подкрепим

Българката Катерина Ковачева достигна до ТОП 20 на най-изявените млади личности в света (TOYP 2019), като ще се бори за световната титла в категория „Принос към децата, световния мир и/ или човешките права“. Сред претендентите й има успешни личности от цял свят, като сред представените държави са Австралия, Англия, Япония, Индия, Сирия, Мексико, Аржентина и други.

Плевенчанката достигна до международната класация след като на 4 юни 2019г. бе обявена от JCI – България за победител в същата категория на национално ниво. Призът бе връчен на Катерина за високо експертната й психологическа работа с всички участници в осиновителната тема – биологични родители, осиновени и осиновители.

Като психолог във Фондация „За Нашите Деца“, Катерина целенасочено работи по няколко различни направления: превенция на изоставянето на деца;  обучение на кандидат-осиновители;  социализиращи и развитийни дейности за деца, настанени в институции и приемни семейства;  психологическо консултиране за семейства с осиновени деца; популяризиране на осиновителната тема чрез публикуване на статии и медийни изяви.

Важната роля на Катерина Ковачева в мисията повече деца  да растат щастливи и обичани в семейство e високo оценeна от международното жури на Junior Chamber International (JCI).

Сега българката ще се бори да достигне до финал и да грабне приза за една от десетте “Най-изявени млади личности за света за 2019г.” Решаващ вот до понеделник 26 август 2019г. има и публиката, която може да гласува за Катерина тук: https://toyp.jci.cc/

Снимка: Дарик

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...