Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанката Невяна Владинова ще ни представя на Гран При по художествена гимнастика в Москва

Плевенчанката Невяна Владинова ще ни представя на Гран При по художествена гимнастика в Москва

neviana vladinova
Снимка: личен архив

Само четири гимнастички от националния отбор за жени са взели участие в контролно състезание, което се проведе в столичната зала „Раковски”. Целта на контролата е била да определи представителката на нашата страна за участие на Гран При по художествена гимнастика, което ще се проведе следващата седмица в Москва. Своите съчетания пред треньори и съдии са представили плевенчанката Невяна Владинова, и нейните колежки Катрин Тасева, Сара Стайкова и Радина Филипова. След като спечели първото контролно състезание в началото на годината, организирано от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), Невяна Владинова спечели и това контролно и ще пътува за Москва. Останалите три националки – Мария Матева, Кристина Ташева и Анастасия Киссе са контузени. Киссе трябваше да участва на турнира Гран При в Москва, а Матева – на Гран При в Тие – Франция. Проявата е на 8 и 9 март, но и това няма да стане. „Матева и Ташева са с еднакви травми – пукната костица на стъпалото. Киссе също е със сериозна контузия. Трябваше да участва на турнира в Москва. От там са се обадили, че е контузена и няма да може да участва. Миналата година пак си изкарахме целия сезон с контузени. Трябва да се пазят, трябва да тренират правилно. Иначе няма как да стане, трябва много да се внимава”, коментира президентът на БФХГ Илиана Раева, след като е чула за поредната контузия.

По време на контролното своите нови съчетания показа националният ансамбъл на България за жени. Ансамбълът на Турция, който е на подготовка в София, също е представил свои съчетания на контролното.

Ансамбълът за девойки е на лагер, но ще участва в Москва в квалификация за младежките Олимпийски игри, които ще се проведат това лято в Китай.

Текст Иво Тодоров

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...