Акценти
Начало / Общество / Главният инженер на Общината: Мостът при Ясен е безопасен, но се нуждае от основен ремонт

Главният инженер на Общината: Мостът при Ясен е безопасен, но се нуждае от основен ремонт

мост Ясен

Мостът при село Ясен е безопасен, но се нуждае от сериозен ремонт. Това е констатацията на главния инженер на Община Плевен, след подадения на 19 февруари тази година сигнал за разрушения по съоръжението.

От Общината уточняват, че междувременно са взети мерки за обезопасяване на моста, които са извършени изцяло за нейна сметка. „Реагира се веднага след получен сигнал към 03 часа на 19 февруари за скъсана част от предпазен парапет, мантинела и  от тротоарната конзола на съоръжението. Незабавно беше уведомена и „Гражданска защита“, се казва в съобщение, разпространено днес до  медиите.

На място веднага е бил изпратен екип от Общината, който е разчистил падналите бетонови парчета и участък от предпазнаия парапет. По време на действията, продължили до 08 часа вчера,  е било осигурено дежурство на служба „Пътна полиция“, се казва още в съобщението..

От общинската администрация уточняват, че за състоянието на пътното съоръжение главният инженер е сигнализирал още през месец май 2013 год. Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Писмото е придружено с всички необходими документи и снимков материал. До този момент отговор не е постъпил в Община Плевен.

За ремонтните дейности по моста по предварителна количествено-стойностна сметка са необходими над 1 200 000 лева.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...