Акценти
Начало / Общество / Плевенчани се включват в Дните на доброволчеството

Плевенчани се включват в Дните на доброволчеството

400 души от 16 компании в София, Плевен и Стара Загора ще се включат в Дните на доброволчеството, които започват на 14 май. Събитието ще бъде открито в 10 часа в Националния военноисторически музей в София от Елица Баракова, която е изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и от Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската камара в България.

Сред домакините, на които доброволците ще помагат, са Националният военноисторически музей, Държавна агенция – Архиви, Университетска многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Александровска“, Ботаническата градина на БАН, Зоопарк София, природен парк Витоша, Боянската църква, Националният политехнически музей, Домът за стари хора в кв. Дървеница, Дневен център „Св. Врач“, Дневен център на асоциация „И нас ни има”, „Зелени Балкани“ – Стара Загора, Фондация „Конкордия България“, Сдружение „Агролинк“, Фондация „Дечица“.

Дните на доброволчеството се организират от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ) и Американската търговска камара в България (AmCham) два пъти годишно (пролет и есен), от 2008 година. В тези дни служители от български и международни компании дават своя принос за подпомагане работата на неправителствени и обществени организации. Освен че подкрепят желанието на своите служители да бъдат доброволци, фирмите купуват необходимите материали – бои, ръкавици, разсад и др. , които домакините не могат да си позволят. Често Доброволческите дни са начало на добро партньорство – доброволците участват няколко пъти годишно, а компаниите участва и с дарения.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...