Акценти
Начало / Образование / Единадесетокласничка зае директорския стол за ден в ПГРТО – Плевен

Единадесетокласничка зае директорския стол за ден в ПГРТО – Плевен

За поредна година в Деня на Европа – 9 май, ПГРТО – Плевен проведе Ден на самоуправлението. Решението за осъществяването на тази гражданска инициатива бе взето на заседание на Ученическия парламент. В събитието активно се включиха ученици от 8 до 12 клас, които предварително подадоха заявления за участие за различните позиции – учители, администратори или помощен персонал. Активността и желанието на младите хора да застанат зад преподавателските катедри и на ръководните постове бяха огромни, споделят от училището. Голяма подкрепа при подготовката им оказаха пък техните учители.

Тази година директорския стол зае Бояна Кочева от 11а клас, а нейни помощници станаха Тихомир Барабарски от 12б клас и Христина Асенова от 10а клас. За втора поредна година завеждащ административната служба бе Диана Шаренковска от 9а клас. И четиримата са активни участници в Ученическия парламент. Останалите административни постове, позициите на помощния персонал и на учителите бяха заети от мотивирани и сериозни ученици.

Денят премина в активни занимания, бяха проведени беседи от новото ръководство на гимназията с учениците от различните класове на тема “Европа и Европейският съюз”, наблюдения на учебните часове и работата на заместник-учителите. Навсякъде и във всичко се усещаше младежки дух и отговорност към поетите роли и задължения.

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...