Акценти
Начало / Образование / Плевенско училище се включва в надпреварата по правопис на английски

Плевенско училище се включва в надпреварата по правопис на английски

Начално училище „Христо Ботев” Плевен ще участва в третото Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищният кръг ще се проведе на 18 март от 12.45 часа.

Учениците от четвърти клас ще се състезават с над 5 500 свои връстници от 236 училища в цялата страна. Надпреварата се провежда след усилена няколкомесечна подготовка. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Класиралите се на първо и второ място ще представят училището на регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април във Велико Търново. Най-добре представилите се 30 ученици от всички регионални състезания от страната ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в София.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...