Акценти
Начало / Спорт / Започна записването за участие в тазгодишното издание на турнира Ариана Аматьорска Лига

Започна записването за участие в тазгодишното издание на турнира Ариана Аматьорска Лига

Стартира четвъртото издание на издание на турнира  Ариана Аматьорска Лига, което дава заявка да бъде най-мащабното футболно събитие, организирано досега от водещата марка бира в България. Турнирът ще се проведе в 13 града и ще даде възможност на стотици аматьорски футболни отбори да се борят за голямата награда – двубой срещу шампиона на България. Посланик на тазгодишния турнир ще е футболната легенда Красимир Балъков.

„С удоволствие приех поканата на Ариана да бъда посланик на турнира, защото знам, че спортът променя хората. През 94-та доказахме това, надявам се да успея да насърча повече фенове да се включат в Ариана Аматьорска Лига тази година”, каза Красимир Балъков на пресконференцията в София за старта на турнира.  Той получи от организаторите на турнира почетна грамота във връзка с отговорната му задача в това издание – да мотивира и дава насоки на аматьорите. От своя страна звездата от САЩ ’94 подари на изпълнителния директор на компанията Рууд ван ден Ейнден капитанската лента на Ариана с посланието бирената марка да продължи да бъде лидерът на аматьорския футбол.

През тази година регионалните кръгове от Ариана Аматьорска Лига ще се проведат в периода април – юли, като надпреварата ще стартира на 5 април 2013 г. в Благоевград.  В Плевен началото на турнира е на 22 април, като крайният срок за записване е 10 април.

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.

13-те регионални турнира през тази година ще се проведат във формата на директни елиминации, като в рамките на три дни (петък-неделя) ще бъде излъчен шампиона на съответния град. Претендентите от регионалните кръгове печелят правото да представят града си в заключителния финален турнир, който ще се проведе на уникалния за България и Европа мобилен стадион „Ариана Арена“.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...