Акценти
Начало / Общество / Залесяват с тополи в Седмицата на гората

Залесяват с тополи в Седмицата на гората

„Гората и ние” е мотото на предстоящата Седмица на гората, която ще се проведе от 1 до 7 април. Програмата за отбелязване на най-значимото за лесовъди и работещи в системата на горите събитие все още се доуточнява, допълват от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите.

За момента е ясно, че поради финансови причини няма да се проведе традиционния конкурс за детска рисунка на темата за горите.

От плевенското Държавно горско стопанство обаче се подготвят за залесяване на 60 декара с тополови култури, други 200 декара ще бъдат попълнени – отново със същите култури. Заради топлото време и започналата активна вегетация на дръвчетата до началото на Седмицата на гората тези дейности вече ще са реализирани.

Отбелязването на Седмицата на гората е традиция, която се организира и чества в България от десетилетия през първата седмица на април. Тя обединява усилията на всички обществени и граждански природозащитни организации, които имат допир с природата, начело с лесовъдите, ловците, туристите, природоизпитателите. Те провеждат своите организирани кампании за масово залесяване и за провеждане на широка просвета и агитация за запазване и възстановяване на българските гори.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...