Акценти
Начало / Общество / Плевенско с един зам.-областен управител – за момента

Плевенско с един зам.-областен управител – за момента

Един е до момента новоназначеният зам.-областен управител на Плевен – това е Енгин Кючуков. Той поема поста със заповед № КВ – 299 на министър-председателя Пламен Орешарски от 9 юли. Заповедта влиза в сила от датата на встъпване в длъжност, т. е. от днес, уточняват в официално съобщение, дошло преди минути от пресцентъра на Областна администрация Плевен.

Дали и кога ще има втори зам.-областен управител на Плевен все още не е ясно. Още повече, че на заседанието си днес Министерски съвет измени устройствения правилник на областните администрации. След промените областните управители на Габрово и на Разград – единствените към момента, които имат само по един заместник, ще разполагат с по двама. Увеличава се и броят на зам.-областните управители на област София от двама на трима.

Енгин Кючуков е  роден на 26 август 1971 год. Специалист е по икономика в аграрния сектор, завършил е Колеж по икономика и управление към Стопанска академия „Д. А. Ценов” Свищов. Средното му образование е от Гимназията за химични технологии Плевен.

През 1991 год. започва работа в „Плама”, бил е председател на КТ „Подкрепа” в един от цеховете на рафинерията, член на синдикалния съвет, а по-късно – и на изпълнителния съвет на синдиката в рафинерията.

От 2002 до 2009 год. е работил в „Агропласмент и търговия” в Плевен, първо като  зам.-председател на съвета на директорите, а от 2005 год. като изпълнителен директор на дружеството.

Политическата му кариера започва в младежките структури на ДПС, бил е председател на младежката организация на партията в Плевен. От 2009 год. е председател на Областния съвет на ДПС Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...