Акценти
Начало / Спорт / Плевенски футболен талант поканен на проби в „Дарби Каунти”

Плевенски футболен талант поканен на проби в „Дарби Каунти”

Плевенският футболен талант Николай Тодоров, който е част от футболната академия на колежаnikolay_todorov „Брук Хаус“, е поканен на проби в клуба от английската Чемпиъншип „Дарби Каунти”, съобщават от консултантска къща „Дарби“, пише viasport.bg

Ще припомним, че играещият преди години във ФК „Плевен” Николай се яви през 2009 година на кастинг за футболни таланти, който се проведе в София. Специалисти от футболната академия „Брук Хаус” от шест години провеждат подобни кастинги на три континента – Европа, Азия и Африка, а най-добрите получават стипендия за обучението си в престижния английски колеж. Тогава Николай впечатлява с уменията си на 14-годишен футболист, но получава предложение за 40% стипендия. Годишната такса за обучение в „Брук Хаус академи” е 25 000 паунда, сума – непосилна за неговото семейство и родителите се отказват от това да изпратят сина си в меката за футболни таланти. На следващата година момчето получава покана да се яви на кастинга, но отказва.

Отказът обаче не обезкуражава мениджърът и старши треньор на футболната академия Бен Уотс, който продължава да следи развитието на футболиста в България. През 2012 година семейството получава от колежа официална покана за явяване на кастинг. Така след 5-дневни тренировки, двустранни игри, изпит по езикова култура и по математика Николай Тодоров спечелва пълна стипендия за обучевие на Острова.

До момента младият плевенчанин е участвал в 27 мача и е отбелязал 29 гола. Нападателят бележи за първия отбор на Brooke House, който успешно напредва към финалите на Английската колежанска футболна лига.

Преди да получи покана за проби в Дарби Каунти, юношата е бил следен и от още три английски клуба – Кристъл Палас, Нортхемптън и Рединг. И на трите оферти Николай Тодоров е отказал, като в началото на годината пред репортер на infopleven обясни, че имал още какво да учи, тренира и развива в престижната академия за футболисти. Младият футболист уточни тогава, че през тази година ще навърши 18 години и вече сам ще има възможността да избира в кой мъжки английски футболен отбор да изяви своите качества. Явно този момент вече е дошъл.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...