Акценти
Начало / Общество / Плевенски творци събират средства за лечението на болно дете от Бургас

Плевенски творци събират средства за лечението на болно дете от Бургас

Благотворителен концерт „Музика, красота и поезия в името на една детска мечта” организира плевенчанката Росица Димитрова-Йончева. Изявата е в подкрепа на 6-годишния Златин Златанов от Бургас, който е с тежката диагноза прогресивна мускулна дистрофия тип „Дюшен”. „Това е коварна болест, в резултат на която мускулите отслабват. Към 8-10-годишна възраст такива деца вече са в инвалидни колички, в последствие не могат да си движат ръцете, да дишат и да се хранят самостоятелно”, разказа за infopleven Росица. И добави, че Златин е весел, усмихнат и лъчезарен, бори се ежедневно с проблема, ходи и на детска градина.

„Майката също е много борбен човек. Детето ходи на рехабилитация, на плуване, ползва билки. Тъй като за това заболяване все още няма конкретно лечение от конвенционалната медицина, майката търси различни варианти. Семейството е решило да изпробва най-надеждния метод – квантова генетика в Москва. За лечението са необходими още около 10 000 лв.”, добави Йончева.

В продължение на борбата за живота и правата на детето си, майката не се ограничава само до неговата съдба, а заедно с талантливия млад диригент Левон Манукян създава фондациия „Щедрост за живот” в подкрепа на всички деца с тази диагноза в България.

Левон Манукян

Идеята на Левон Манукян е на територията на Бургас да бъде открит рехабилитационен център със специалисти – рехабилитатор, логопед, психиатър, музикотерапевт.

Благотворителният концерт в Плевен ще се състои на 7 май от 16,30 часа в Галерия „Дарение Светлин Русев”. В него ще се включат плевенските творци Адриан Павлов – китара и глас, Константин Кучев – цигулка, китари и глас, Людмил Ангелов – поезия, Албена Бънзарова – глас. Очаква се да участват и Ивайло Първанов – перкусии, Георги Чапанов и други.

 „Нека се повеселим заедно и да направим едно добро, за да продължава Злати да тича, играе и се смее”, призовават организаторите на благотворителния концерт.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...