Акценти
Начало / Спорт / Баскетболистите на Спартак – Плевен загубиха от Балкан

Баскетболистите на Спартак – Плевен загубиха от Балкан

 Баскетбол

Баскетболистите на Спартак – Плевен очаквано загубиха от Балкан на четвъртфиналната серия от плейофите на Националната баскетболна лига за мъже, пише plevensport.eu. Отборът на Цветан Антов беше надигран в първата среща от елиминационната фаза в Ботевград със 77:93 (37:48). Най-важният момент в мача беше бързото неутрализиране от домакините на плеймейкъра на Спартак Цветослав Острев, който в началото на втория период извърши третото си лично нарушение и седна на пейката, заменен от Александър Дяковски. Това повлия много на успеваемостта в атака на плевенския отбор и логично ботевградчани взеха сравнително лесно мача и поведоха с 1:0. За плевенчани най-резултатен в мача беше Веселин Георгиев, който се представи на високо ниво и завърши с 21 точки и 4 асистенции. Сръбският център Саша Топчов добави 15 точки, а Михаил Танев остана с 14.

Първата част бе равностойна като двата отбора си размениха на няколко пъти водачеството, но в самия край все пак ботевградчани излязоха напред с 18:15. Тройка на Веселин Георгиев донесе ново равенство – 18:18, но кош и фаул на Ноа Далмън доведе Балкан до преднина от 21:18 след първата четвърт. Серия от 6:0 на Балкан направи разликата двуцифрена за първи път в мача в началото на втория период, а тя се запази до почивката за 48:37.

След паузата ботевградчани не намалиха оборотите и след две поредни тройки на Станимир Маринов и Мартин Маринов излязоха напред с 58:42. Георгиев и Дяковски все пак оставиха надежди за обрат на плевенчани за 52:62, но Балкан успяваше да поддържа комфортна двуцифрена преднина и след 30 минути на таблото светна 70:55. До края само веднъж разликата падна до 10 точки, но Балкан бързо я увеличи и завърши мача без проблеми.

Мачът-реванш между двата отбора ще се проведе на 3 май (събота) от 18.00 часа в зала „Балканстрой“ в Плевен. Нова победа за Балкан ще означава класиране за полуфиналите за ботевградчани и отпадане на Спартак. При евентуален успех за плевенския тим ще има трети решителен мач отново в Ботевград, който ще се играе на 5 май.

Спартак игра със следния състав: Веселин Георгиев – 21 точки, Симеон Ценов 9, Васил Александров 5, Саша Топчов 15, Цветослав Острев 4 (Александър Дяковски 7, Михаил Танев 14, Росен Софрониев 2; Борислав Генков и Илия Станков не играха).

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...