Акценти
Начало / Крими / Плевенски съдии си дадоха отвод по дело за кражба на ток

Плевенски съдии си дадоха отвод по дело за кражба на ток

Съдиите от въззивния състав на Плевенски окръжен съд дадоха отвод по дело за кражба на ток. Това става ясно от съобщение на Окръжен съд – Плевен. Делото, образувано по жалба от С.Т.Т. против присъда на Районен съд – гр. Плевен, с която е признат за виновен, е разгледано днес. Подсъдимият е обвинен в това, че през периода от 23.04.2013 г. до 10.07.2013 г. при условията на продължавано престъпление и чрез електрически проводник отнел 2168 kWh дневна електрическа енергия и 1019 kWh нощна ел. енергия на обща стойност 532,62 лв. от Л. А. Б. без нейно съгласие.
За това престъпление С.Т.Т. е осъден на една година лишаване от свобода, като изтърпяването на наказанието е отложено с тригодишен изпитателен срок. Със същата присъда той е осъден да заплати на гражданския ищец Л.А.Б., сумата от 532,62 лв., представляваща обезщетение за причинените от деянието неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на довършване на деянието – 10.07.2013 г. до окончателното й изплащане.
На основание чл.31 ал.1 вр. чл.29 ал.2 от НПК съдиите от въззивния състав на Плевенски окръжен съд са се отвели от разглеждане на делото, като по същото ще бъде определен друг съдия-докладчик.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...