Акценти
Начало / Образование / За първи път ПГ по туризъм – Плевен връчи отличие „Учител на годината”

За първи път ПГ по туризъм – Плевен връчи отличие „Учител на годината”

За първи път в 19-годишната история на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – град Плевен бяха връчени почетни плакети „Учител на годината“. На свои заседания четирите методически обединения номинираха заслужили учители за учебната 2014/2015 година по следните критерии: подготовка на ученици за регионални и национални състезания, разработени проекти за училищната и извънучилищната дейност, постигнати високи резултати на външно оценяване, повишаване на личната квалификация и др.

DSC_1408 - Малинка Маринова

Директорът на училището – Малинка Маринова, връчи на наградените учители почетните плакети, цветя  и обяви парична награда в размер на 200 лева.

Плакет за класен ръководител на годината получи Галя Николова, класен ръководител на Х клас..

Учител на годината по природоматематически дисциплини  стана Ваня Иванова, учител по химия и опазване на околната среда

Плакетът за Учител на годината по туризъм отиде при Катя Иванова,  Учител на годината по хуманитарни дисциплини стана Ваня Лазарова, учител по български език и литература.

Мотивацията  за работа е политика на ръководството и  гаранция за  качеството на  образованието в училище, каза при награждаването директорката Малинка Маринова.

Тя припомни, че Николинка Личева  – преподавател от  гимназията беше отличена с втора награда от Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България. Това е една хубава инициатива, защото  трудът на учителя, който в днешно  време е  недооценен трябва да бъде  уважаван и признат от  обществото, каза Маринова, която е председател на АУРХТ. Тя подчерта, че подобни награди ще допринесат за моралното  удовлетворение на  работещите в сферата на образованието и връщането на  ценностите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...

Един коментар

  1. Ася Гарибова

    Приветствам инициативата на ръководството на ПГ по туризъм „Ал.Константинов“. В 19 годишната си история училището създаде учители на висота, преминали през време на доказване, изграждане на имидж на училището и формиране на млади кадри с висок професионализъм. Да е честита наградата на всички колеги! Успех и в бъдеще!