Акценти
Начало / Общество / Плевенски специалисти по социална рехабилитация ще обменят опит във Велико Търново

Плевенски специалисти по социална рехабилитация ще обменят опит във Велико Търново

baliz

Трима плевенски специалисти от Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи ще обменят опит с колеги във Велико Търново, информира за infopleven Габриела Аспарухова, директор на Центъра. Във форума ще участват и социалният работник Катина Василева и ерготерапевтът Влада Данаилова. Те ще споделят позитивния опит, който са натрупали от създаването през 2009 г. на Сдружение Българска асоциация на лица с интелектуални затруднения – Плевен. Основните постижения на плевенския екип са от прилагането на плувна и хипотерапия, а от един месец и на лечебна физкултура, информира Аспарухова.

Срещата във Велико Търново ще се състои на 15 ноември от 10 часа в залата на хотел „Аквая“. Форумът се организира от фондация ‘’Международна социална служба – България’’ с подкрепата на Община Велико Търново и в него ще се включат експерти от Центровете за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи от областите Велико Търново, Ловеч, Търговище и Плевен.

На срещата ще присъстват социални педагози, психолози, социални работници, рехабилитатори и други специалисти, имащи пряко отношение към работата с деца и лица с увреждания.
Целта на срещата е всеки Център да представи услугите, които предоставя, организацията на работа, както и практическото прилагане на Методическо ръководство за условията и реда за предоставяне на социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция”.

Представянето на Центровете ще се състои преди обед, а следобедът ще се проведе работна среща, след която специалистите ще излязат с общи заключения.

Снимка: БАЛИЗ – Плевен

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...