Акценти
Начало / Общество / Басейните в областта – готови за посетители, чакат хубавото време

Басейните в областта – готови за посетители, чакат хубавото време

Всички басейни на територията на област Плевен са готови да приемат търсещите прохлада и развлечение, проблемът е, че тази година заради метеорологичните условия стартът на сезона вероятно ще се забави. От Регионалната здравна инспекция в Плевен вчера е извършена поредна проверка на съоръженията.

Със забавяне от две седмици ще отвори врати басейнът на ЛВТ, тъй като там в момента текат довършителни ремонтни работи, чиято цел е да се направят някои подобрения. Стопанисваният от бизнесмена Карамфил Карамфилов басейн в „Кайлъка” няма да работи тази година и ще му бъде пусната заповед за заличаване от регистъра. Ще припомним, че предишният кмет на Община Плевен Найден Зеленогорски издаде заповед по реда на чл. 65 от Закона за общинската собственост за освобождаването на басейните, които тогава се ползваха от Карамфилов. Стигна се и до съдебно решение, което беше потвърдено през лятото на 2011 год. от Върховния касационен съд.

Басейните в хотелите „Кайлъка” и „Орбита”, двата на Гривица и този на Васко Комитски също са готови са за старта на сезона, чакат само посетителите, които пък с нетърпение следят температурите и повишаването им. Иначе всички съоръжения са почистени, напълнени са с вода от водопроводната мрежа, извършено е шоковото хлориране, в момента върви поддържащото със съответната пречиствателна система. Собствениците им са донесли вече и проби води в здравната инспекция. За два от басейните са представени и протоколите, че отговарят на изискванията, на останалите 4 басейна пробите са в лабораторията на РЗИ и в момента се работят.

Още няколко плувни съоръжения ще работят в Плевенска област – това са два общински и един частен в Червен бряг, които не са пълни за момента, и по един в Левски и в Белене.

Пробонабиране на водата ще бъде извършено, когато сезонът започне. Иначе всички са си осигурили както спасители, така и медицинско лице, допълни д-р Ани Симеонова от инспекцията.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...