Акценти
Начало / Крими / Плевенски полицаи задържаха държавна служителка от Кнежа с подкуп

Плевенски полицаи задържаха държавна служителка от Кнежа с подкуп

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай от ОДМВР – Плевен на 12 април предприели  процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство и са задържали 47-годишна жена с 320 лева. При последвало претърсване в офис в Кнежа били открити още 16 банкноти с номинал от 20 лева.

Парите били поискани от собственик на животновъдна ферма в общината, за да не му бъде взета проба сурово мляко за удължаване на категоризацията на млекодобивното стопанство. Поискана облага от длъжностното лице, за да не извърши действие по служба, била в размер на 440 лева, но вчера тя взела само 320 лева. Банкноти са иззети.
47-годишната жена е привлечена в качество на обвиняема за престъпление по чл. 302, т. 2 във връзка с чл. 301, ал. 1 от НК.  Наложена и е 24- часова мярка «задържане под стража». Внесено е искане за постоянното й задържане.  Работата по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...