Акценти
Начало / Култура / Плевенски писатели представиха поетичен сборник в Русия

Плевенски писатели представиха поетичен сборник в Русия

Писатели Москва

Плевенските писатели Лалка Павлова, председател на местното Дружество, Татяна Духлинска и Албена Декова бяха на официално посещение в Лобня, Московска област, през изминалата седмица, информира за infopleven Албена Декова. Посещението е по повод годината на руската култура в Русия. Те представиха сборника „Плевенские мотивы”, който включва стихове на български и руски език от 18 плевенски автори. Литературната среща се състоя в Художествената галерия на града.

писатели Москва

Нашите творци са посрещнати изключително топло от домакините от местната писателска общност, които са се погрижили за пълноценния и интересен престой на българите, като са изпъстрили програмата им с разнообразни събития. Плевенските писатели са посетили Историческия музей, Музея на танк Т-34 и са присъствали на творческата вечер на руската поетеса Галина Мамонтова в Театъра на Лобня.

писатели Москва

Както изисква традицията, гостите и домакините са си разменили дарове. Между тях е и символът на Плевен – графика на Параклиса-мавзолей „Свети Георги Победоносец”.

 писатели Москва

писатели Москва

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...