Акценти
Начало / Култура / Плевенски музикални таланти ще се изявят в галаконцерт в София

Плевенски музикални таланти ще се изявят в галаконцерт в София

Музикално училище

Плевенски музикални таланти ще участват в галаконцерт в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София днес, 11 декември, информират от пресцентъра на Министерството на културата. Изявата ще започне в 19 часа в концертната зала на училището. В събитието ще участват 13  млади изпълнители от училищата по изкуствата в страната – лауреати на национални и международни конкурси в областта на музикалното изкуство през 2013 година.

На сцената на училището ще творят таланти от Национално музикално училище „Любомир Пипков” – София, Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” – Пловдив, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” – Плевен и Национално училище за музикални и сценични изкуства „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас. Участниците в концертите имат високи творчески постижения и са стипендианти на Министерството на културата.

Подобни изяви ще се състоят и в плевенското Национално училище по изкуствата „П. Пипков”. На 18 декември от 17 в концертната зала на школото ще се състои галаконцерт на лауреати на национални и международни конкурси в областта на класическата музика. На следващия ден ще се изявят лауреати в сферата на фолклора, информира Жечка Димитрова, директор на школото.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...