Начало / Общество / Плевенски младежи организираха празник за деца без родители

Плевенски младежи организираха празник за деца без родители

Членовете на Сдружение “Младежка инициативност в българското общество” /МИБО/ в Плевен изпълниха дадено по-рано от тях обещание и помогнаха на деца в Центъра за временно настаняване като им дариха топли и красиви чехли, спортни топки и обръчи. „Малчуганите бяха с нас и много ни хареса, празнувахме с тях и рожден ден, като  пожелахме на рожденика да е жив и здрав и да стане прекрасен човек, който да помага много”, споделиха младежите.

За да разнообразят делника на децата без родители, членовете на сдружението са се включили освен в шахматни партии и в игри с балони. По-особеното е било, че при спукването на балона отвътре се появява послание със задача, която трябва да се изпълни. Калина Кирова, в ролята на палячо, забавлява децата със смешни истории, Виктория Петрова пък вложи цялото си старание и умение да покаже на момичетата как да си направят прическа, а Силви Чалъков – макар и през март, влезе в ролята на Дядо Коледа и раздаде подаръците.

Сдружение “Младежка инициативност в българското общество” е вече официално регистрирано. Едни от основните цели на младите хора са подпомагане на социални домове, изграждане и развитие на младите хора като свободни граждани на демократичното общество чрез включването им в образователни и други дейности, противодействие на негативни социални явления, както и подпомагане социализацията и адаптивността към пазара на труда на младежи в неравностойно положение.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...