Начало / Икономика / Ефективно партньорство в името на бъдещето

Ефективно партньорство в името на бъдещето

В подкрепа на идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието през 2012година ръководството на НАП – Плевен сключи договор с ДФСГ „Интелект” за сътрудничество при изпълнение на одобрения проект на тема „Електронно митническо обслужване – европейския опит и практика”, финансиран от Националната агенция на Европейската комисия по програма „Учене през целия живот”, секторна програма  „Леонардо да Винчи”.

Инициатор на проекта е гимназия „Интелект”, която има богат опит в реализирането на трансгранични проекти, а партньор в приемащата страна е британската компания Training Vision с офиси в Италия, Испания, България и Германия и повече от 10 години опит в областта на международната мобилност. Като международно сертифицирана организация, тя е гаранция за качествено изпълнение на трансграничната практика, която в края на този месец ще се реализира в град Портсмут, Великобритания за три седмици. Проектът е насочен към използването на придобитите знания в образователния процес и реалните практически възможности за тяхното надграждане и обвързване с конкретни ключови умения и компетенции на учениците от 10 и 11 клас на ДФСГ „Интелект”, обучавани по специалността „Митническа и данъчна администрация” и „Икономическа информатика“.

37 момичета и момчета, желаещи да са част от екипа по проекта с ръководители Йоана Лазарова и Таня Петкова, преминаха през въпросите на комисията. В интервюто участваха и представители на регионалните партньори от НАП – Плевен и Митническо бюро – Плевен. Всеки от кандидатите в рамките на 2 минути трябваше по оригинален начин да представи своите качества – външен вид, мотивация, знания по английски език, както и адекватно реагиране и отговор на зададен въпрос.

Класиралите се 20 ученици и три резерви ще заминат на триседмична практика във Великобритания.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...