Акценти
Начало / Общество / Плевенски Кариерен център ще съдейства за успешно представяне на заети лица пред работодатели

Плевенски Кариерен център ще съдейства за успешно представяне на заети лица пред работодатели

Мария Михайлова

Център за кариерно развитие в Плевен ще съдейства за успешно представяне на заети лица пред работодатели. Центърът функционира от 1 юни и ще продължи дейността си до октомври, като очакванията са тя да бъде продължена до края на годината. Центърът се намира в сградата на бившите профсъюзи на ул. „Александър Стамболийски” № 1, ет. 3, офис 313. Консултациите са безплатни и се извършват след предварително записване на телефон 064/80 30 03. Връзка може да бъде осъществена и на i-mail [email protected].

Инициативата е на Българската търговско-промишлена палата. Дейностите са по проекта  “Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й” по ОП ”Развитие на човешките ресурси”, информира на пресконференция Мария Михайлова, кариерен консултант за град Плевен. Екипът на Центъра, който включва още двама души, всекидневно ще проучва наличните свободни работни позиции, обявени от фирмите, ще следи не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но директно ще се свързват с работодатели и ще проучва кариерните възможности, които те предлагат. Основната роля на работещите по проекта е да съдействат на заетите лица да се представят по най-добрия начин пред работодателя, като съдействат за подготовката на всички необходими документи за кандидатстване, поясни Михайлова.

профсъюзи

Центрове за кариерно развитие са създадени в 29 градове в страната, в които функционират структури на Българската търговско-промишлена палата. На адрес www.vsa.bcci.bg може да бъде открита Виртуална социална академия, която се реализира в рамките на проекта, информира още Михайлова.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...