Начало / Общество / Българската търговско-промишлена палата открива Център за кариерно развитие в Плевен

Българската търговско-промишлена палата открива Център за кариерно развитие в Плевен

Община Плевен

Център за кариерно развитие открива в Плевен Българската търговско-промишлена палата. Събитието ще се състои днес, 7 юли, от 10.00 ч. в сградата бившите Профсъюзи (ул. „Александър Стамболийски“ 1).

Центърът в Плевен се създава по проекта „Повишаване на обществената нетърпимост към неформалната икономика при трудовоправните и осигурителните отношения и превантивни действия за ограничаването й“ по ОП „Развитие на човешките ресурси.
Центърът за кариерно развитие ще предлага на заетите лица възможности за кариерно ориентиране и израстване, както и за професионална реализация. Те създават условия и за стимулиране на мобилността на работната сила за по-голяма гъвкавост на пазара на труда.

Кариерните консултанти в Центъра всекидневно ще проучват наличните свободни работни позиции, обявени от фирмите, ще следят не само обявите и публикациите във фирмените сайтове, но директно ще се свързват с работодатели и ще проучват кариерни
възможности, които те предлагат. Те ще консултират заетите лица, които търсят възможности за кариерно израстване, като ги ориентират за наличните свободни позиции, съдействат им при подготовката на СV, мотивационно писмо, поведение при интервю, дрескод и т. н.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...