Акценти
Начало / Култура / Плевенски деца украсиха с рисунките си фасадата на Драматичния

Плевенски деца украсиха с рисунките си фасадата на Драматичния

Изложбата „Плевен в Рио” с рисунки на деца от арт школа „Колорит” беше открита вчера пред Драматичния театър в Плевен. Тя включва осем рисунки, които ще бъдат част от съпътстващата изложба на Олимпийските игри, които ще се проведат през месец август в столицата на Бразилия.

При откриването на изложбата ръководителят на арт школа „Колорит” – Майя Ананиева, обясни, че три от показаните рисунки са отличени в Световната детска арт олимпиада, която се проведе през миналата година и това им дава право да участват в съпътстващата изложба на Олимпиадата в Рио. Другите пет творби са сред отличените в международния конкурс „Моят любим спорт и олимпийските игри”, провел се в Македония. Сред рисунки е и тази на 5-годишната Лора Чолакова, отличена с най-високото отличие „Златна палитра”. Лора ще е и най-малкият участник в съпътстващата изложба в Рио.

фигуристка - лора чолакова

Другите малки плевенски художници, чийто рисунки ще представят Плевен в Рио,  са 8-годишната Инна Чулева, 10-годишният Никола Ангелов, 12-годишните Кристина Гечевска и Александра Митева, 14-годишната Милица Славкова и Елена Чифлигарска – 17 г.

13578780_1340850759275714_1239975599_n

Те и ръководителката им Майя Ананиева бяха поздравени от директора на плевенския  театър Васил Василев и от хор „Звъника” с ръководител Ваня Делийска.

Изложбата „Плевен в Рио” ще остане открита до края на месец юли.

хор звъника

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...