Акценти
Начало / Крими / Плевенският съд вкара в затвора двама телефонни измамници

Плевенският съд вкара в затвора двама телефонни измамници

Двама мъже, извършвали телефонни измами, са осъдени след одобрени от съда споразумения, постигнати с Районна прокуратура – Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Единият от мъжете – Величко Г, на 7 януари тази година, успял да измами плевенчанка, като по телефона я принудил да предостави парични средства на органите на полицията при провежданата специализирана полицейска операция за залавянето на лице, извършващо телефонни измами. Така успял да измъкне от потърпевшата сумата от 1050 лв. Същия ден, часове по-късно, той се опитал да измъкне от друга жертва 1 000 лв. под същия предлог, но деянието останало недовършено по независещи от дееца причини.

Съдът е наложил на Величко Г. наказание една година лишаване от свобода при общ режим. Причинените имуществени вреди в размер на 1050 лв. са възстановени на пострадалото лице.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение другият мъж – Марио П., е осъден също за телефонна измама на две години лишаване от свобода при общ режим и конфискация на лек автомобил. Той се е признал за виновен за това, че през периода 12.08.2016 г. – 08.11.2016 г. в гр. Димитровград и в гр. Плевен, представайки се за служител на полицията въвел в заблуждение различни лица, че участват в полицейска акция по задържането на телефонни измамници.  Така подсъдимият успял да набави за себе си  12 390 от потърпевш в Димитровград и се опитал да вземе 530 лв. от друг потърпевш в Плевен, но деянието останало недовършено по  независещи от дееца причини.

Споразуменията имат последици на влязла в сила присъди.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...