Акценти
Начало / Последни новини / Плевенските триатлонисти с шест медала от състезание в Карлово

Плевенските триатлонисти с шест медала от състезание в Карлово

Шест медала от състезание по дуатлон спечелиха състезателите на плевенския клуб по триатлон „Борислав Доков”. Надпреварата с названието „Карловска пролет”, се проведе на 14 май в Карлово. При 9-годишните Валентин Илиев спечели злато. С второ място при 13-годишните е Мартин Лазаров, а при 14-15 –годишните Владимир Валентинов спечели бронзово отличие.

В групата на младежите и мъжете първото място спечели треньорът в плевенския клуб Иво Илиев. На следващите две места в тази група също са плевенчани – Кристиян Великов и Виктор Цветанов.

Този успех зе плевенските триатлонисти идва само няколко дни след успешото им представяне на Фестивала по триатлон, който се проведе на 7 май в Сандански. В него участваха шестима представители на СКТ „Борислав Доков”, които спечелиха четири медала.

До края на май на плевенските състезатели по триатлон предстои участие в Маратона на приятелството, който ще се проведе в Плевен, а на 28 май клубът ще е домакин на първото за тази година Държавно първенство, което ще е по дуатлон. На 4 юни пък е националната напдпревара по акватлон, която традиционно се провежда в пловдивското село Баня.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...