Акценти
Начало / Политика / Плевенските социалисти преизбраха Любомир Петков за свой председател

Плевенските социалисти преизбраха Любомир Петков за свой председател

Любомир Петков бе преизбран за председател на БСП – Плевен. Делегатите на провелата се на 28 април 2012 г. 45-та конференция на партията гласуваха единодушно с явен вот за него. Гост на форума бе народният представител от Коалиция за България и член на НС на БСП Румен Овчаров. Конференцията избра с тайно гласуване и състава на новия Общински съвет на партията, който е от 41 социалисти. Одобрен бе и състава на Общинската контролна комисия с председател Детелин Духленски. Продължилият осем часа форум провокира оживени дискусии, обобщени в приетата резолюция на конференцията. В нея се акцентира на каузата на БСП да предложи на обществото алтернатива на „популисткото и вредно за развитието на страната” управление на ГЕРБ. Като свои политически задачи плевенските социалисти си  поставят промяна в начина на функциониране на структурите и на вътрешнопартийната дискусия. Те са стъпки към постигане на крайната цел – превръщане на БСП в основна политическа сила в Плевен. Това е нужно, за да се реализират политиките на партията за развитието на страната и региона, беше подчертано по време на форума. Те включват незабавно възстановяване на реализацията на стратегическия проект АЕЦ- Белене, проактивна политика за търсене на нови инвестиции, качествено образование, развитие на Плевен като университетски център, преодоляване на изоставането в икономическо развитие на града.

17 плевенски социалисти ще участват в работата на  предстоящия 48 Конгрес на БСП, каквато е квотата на организацията. 16 от тях бяха избрани от делегатите на конференцията с тайно гласуване, народният представител от Коалиция за България Румен Петков влиза по право според устава на партията.

Плевенски социалисти ще участват и в организирания в столицата протестен митинг по повод международния ден на трудещите се – 1 май.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...