Акценти
Начало / Политика / Плевенските социалисти доволни от американския интерес към АЕЦ Белене

Плевенските социалисти доволни от американския интерес към АЕЦ Белене

От Областния съвет на БСП – Плевен излязоха с декларация, с която изразяват задоволството си от заявения интерес за реализирането на АЕЦ „Белене” от страна на Американския консорциум „Глобъл пауър консорциум”. Това доказва нашата правота, че проектът е икономически изгоден, но поставя и редица неудобни въпроси към Правителството, се казва  в декларацията.

„Нашата позиция винаги е била за изграждането на централата. В същото време недоумяваме защо проектът АЕЦ „Белене” се оказа печеливш за частните инвеститори, а  за държавата – губещ.  Удовлетворени сме, че усилията на БСП доведоха до положителна промяна в становището на управляващите от ГЕРБ”, пише в декларацията, разпространена до модеиите.

В нея социалистите от Плевенска област настояват за защита на националния интерес чрез „държавно участие в проекта, гарантиращо предимствата на българските граждани като ползватели и на държавата като производител и износител на електроенергия”.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...