Акценти
Начало / Култура / Плевенските писатели подготвят поредното издание на литературния алманах „Мизия”

Плевенските писатели подготвят поредното издание на литературния алманах „Мизия”

Лалка Павлова

Дружеството на плевенските писатели подготвят поредното издание на литературния алманах за литература, изкуство и публицистика  „Мизия”, информира за infopleven Лалака Павлова, председател на местната организация на творците. Срокът за предаване на личните творби е до 30 юни. Подготовката на алманаха ще приключи през лятото, за да бъде отпечатан през есента.

Предстои да излязат от печат и няколко стихосбирки на плевенски автори, които ще бъдат представени пред публика, информира още Павлова. Между тях са книгите на Осман Мустафов и на Гюлшен Алиева

Дружеството на писателите ще сформира жури, което ще оцени издадените книги през 2013 година за литературната награда на името на Рена Попова. Предаването на три бройки от всяка творба трябва да приключи до 30 юни, за да може журито да изчете творбите и да заяви компетентното си мнение, сподели още новини около дейността на организацията Лалка Павлова.

След отчетно-изборното събрание, което се състоя наскоро, предстои регистрация на Дружеството. В Устава има допълнение, според което за почетни членове могат да бъдат обявяване и чужди граждани, които са допринесли за популяризирането на плевенските автори в чужбина, добави Лалка Павлова.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...