Акценти
Начало / Общество / Плевенските мотористи с мащабна благотворителна кампания за децата в неравностойно положение

Плевенските мотористи с мащабна благотворителна кампания за децата в неравностойно положение

Децата и младежите от седем социални заведения ще бъдат включени в тазгодишната инициатива на плевенските мотористи, озаглавена „Мото Коледа”. Това съобщиха на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен представители на четири плевенски клуба. Румен Янакиев от Мото клуб „Огнени сенки”, Цветомир Костадинов и Пламен Маринчев от Мото клуб „Камикадзе”, Пламен Недев и Ивайло Николов от Мото клуб „Пътни братя” и Емил Братоев от клуб „Ендуро”.

Инициативата се провежда за втора поредна година и намерението е тя да се превърне в традиция. Целта на кампанията е да се съберат благотворително средства в подкрепа на деца в неравностойно положение по случай Коледа. Инициативата „Мото Коледа” се заражда спонтанно  сред любителите на високите скорости и миналата година повече от 300 моториссти правят дарение на стойност около 5 000 лева за Дома за медико-социални грижи за деца в град Плевен.

Тази година кампанията се разраства и започва по-рано, като е и по-организирана. Идеята е да се помогне на повече деца и младежи, като са включени Дома за медико-социални грижи за деца в квартал „Дружба”, Дом за деца лишени от родителска грижа „Детелина” в квартал „Сторгозия”, Защитена къща за младежи с умствена недостатъчност в квартал „Сторгозия” и четирите Центрове за настаняване от семеен тип в Плевен. Мотористите се надяват да съберат достатъчно средства, за да имат възможност да дарят и на Дома за възрастни хора в село Бохот. За да могат да се включат всички плевенчани в тази инициатива, на няколко места в града са поставени урни, в които може да бъдат правени дарения. Те са разположени в офиса на фирма „Еконт” на бул. „Христо Ботев” 94, магазин „Фантазия” на ул. „Шипка”, заведението „Rock’n’Rolla Pub” на ул. „Васил Левски” 98 и в клуба на „Огнени сенки”, който се намира на ул. „Драган Цанков“ 10 (зад ОУ „Йордан Йовков”). В последния могат да се оставят не само пари, но и дрехи, и обувки. Това може да става всеки четвъртък и събота вечер, когато клубът е отворен. Ако пък има желаещи да дарят дрехи и обувки, но нямат възможност да ги занесат на място, мотористите са организирали транспорт, с което да стане това. За целта е създадена електронна поща, на която може да бъдат изпратени данните на дарителите. Мотористите се ангажират да отидат до адреса в удобно за дарителите време и да доставят дрешките и обувките на децата. Електронният адрес е: [email protected]. Желаещите да се включат в инициативата трябва да имат предвид, че децата в социалните заведения са на възраст от 2 до 10 години, а младежите – между 20 и 33 години.

Заедно с всичко това „Rock’n’Rolla Pub” в Плевен също се включва в кампанията на мотористите с организирането на благотворителен концерт с участието на бандата „EXPEL”. Той ще се състои на 18 декември от 22:30 часа, като събраните средства от вход и дарения ще бъдат предоставени на домовете за деца в неравностойно положение в град Плевен. Входът за концерта ще бъде 5 лева.

„Мото Коледа” ще завърши на 25 декември, когато мотористите ще облекат своите екипи на Дядо Коледа и ще разнесат подаръци и много усмивки на децата и младежите яхнали своите мотори. След като мотористите донесат радост на малчуганите, мотошествието ще завърши на площад „Възраждане”, но  не с ръмжене на мотори, а с извиването на кръшни хора.

подаръци мотористи коледа

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...